Наурыз көжесін дайындау үшін қажет: - ет (қой, сиыр немесе жылқы еті) — 1,5 кг; - құрт — 1 пиала; - дақылдар (7 түрі) — әрбір түрден 50 г; - дәнді өнім (лапша) — 50 гр; - айран немесе кефир — 1 литр; - тұз — дәмдеуіштерге. Дайындау: 1. Етті жуып, жиіліктерден, қабырғалардан және аяқтарын алып, толық піскенше немесе толық дайындыққа дейін пісіреміз. 2. Дақылды жеңіл пісіремізді: суды қайнатқаннан кейін дақылды қосып, жартылай дайындықка дейін піседі. 3. Еттің қасығын алып, бірнеше минуттан кейін қайнатамыз, дақыл мен лапшаны қосып піседі және 5 минут піседі. 4. Құртты 2 стаканда пайдаланылған ет пісірінің аяқтарына құйып береміз, май қосып, бауырсақ пен қызылқұмтық балықтарды ұсақтаймыз және шамамен 3 сағат бойы тұрмаймыз. 5. Құйылған құрт дайын болғаннан кейінгі ет пісіргеннен кейін оны ет пісігеніне құйып қосып, аз отта қайнатып, аспаппен сүйреп беремізді. Ай