Тамақ өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар: - халықтың тұтынуына арналған тамақ өнiмдерi, генетикалық түрлендiрiлген көздер, материалдар мен бұйымдар халықтық санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы уәкілетті орган бекiткен нормативтік құжаттарға сәйкес келуге; - физиологиялық қажеттiлiктерді қанағаттандыруға, органикалық-лептикалық және физикалық-химиялық көрсеткiштер (химиялық, радиоактивтiк, биологиялық заттар мен олардың қосындылары және микроорганизмдердiң жол берiлген құрамы) бөлігiнде қойылатын сапа талаптарына сай болуға; - тамақ тағамдарының сапасын бақылауға, оларды дайындау, сақтау, тарату, сату және пайдалану кезінде сапасыз, қауіпті тағамдарды кәдеге жаратуға немесе жоюға қойылатын нормативтіқ құжаттар.