Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Шұжық өнімдерінің сапасын органолептикалық әдіспен сыртқы түріне, бөлкенің кесілген етінің түсіне, ет турамасының консистенциясына, иісі мен дәміне қарай, сонымен қатар ылғалдылығы, тұзы, крахмал және нитрит құрамын химиялық зерттеу арқылы анықтауға болады 1.
Шұжықтың түсі ашық болуы керек, қанық қызғылт түс шұжық бояғыштарды қолдануға байланысты өндірісінен шыққан 4. Шұжықты ұстағанда тым жұмсақ болмауы тиіс, өйткені жұмсақтық белгісі — құрамында соя, крахмал, талшық және судың көп болуы 4. Құрамында консерванттары көп шұжык түрлерін сатып алмас бұрын 4. Консерванттар мен қоспалардың жоғары мөлшері бар арзан шұжықтың иісі айқын, табиғи шұжықа — еттің сәл тәттілеу иісі 4.
На основе 10 источников: