Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Тамақ өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар:
- халықтың тұтынуына арналған тамақ өнiмдерi, генетикалық түрлендiрiлген көздер, материалдар мен бұйымдар халықтық санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы уәкілетті орган бекiткен нормативтік құжаттарға сәйкес келуге 1;
- физиологиялық қажеттiлiктерді қанағаттандыруға, органикалық-лептикалық және физикалық-химиялық көрсеткiштер (химиялық, радиоактивтiк, биологиялық заттар мен олардың қосындылары және микроорганизмдердiң жол берiлген құрамы) бөлігiнде қойылатын сапа талаптарына сай болуға 13;
- тамақ тағамдарының сапасын бақылауға, оларды дайындау, сақтау, тарату, сату және пайдалану кезінде сапасыз, қауіпті тағамдарды кәдеге жаратуға немесе жоюға қойылатын нормативтіқ құжаттар 3.
На основе 10 источников: