• Вы здесь

    Еда

    Нейро

    Ответ создан на основе результатов поиска

    Қандай ингредиенттер наурыз көжесіне қосылады?

    Наурыз көжесі — қазақ тағамдарының ұлттық суы, Наурыз мейрамына дайындалады. Көжеге жеткізікті компоненттерден тұрады: ет; су; тұз; май; сүт; дәндер.

    Құрттың пайдасы қандай?

    Құрттың пайдасы: - А, В, С дәрумендері, мыс, мырыш, күміс, темір, кремний, магний, кальций, алюминий микроэлементтері бар; - холин және метионин заттары бар, олар зат алмасуды және бауырдың қызметін жақсартады; - D витамині бар, ол рак және остеопороз ауруларының пайда болуын тежейді; - аскорбин қышқылы бар, ол иммунитетті нығайтады және ағзаның қорғану функцияларын жақсартады .

    Әк суының құрамы қандай?

    Әк суы — сөнген әктің судағы әлсіз ерітіндісін әк суы деп атайды. Әк суды тамақ өнімдерін (мысалы, жемістер, көкөністер және жаңғақтар) тосату немесе басқа тәтті өнімдарды (цукаттар, дадлилер, кақталған өнімдер, конфеттер) дайындауда оларды өндеу үшін қолданады.

    Тамақтану режимін қалай ұйымдастыру керек?

    Тамақтану режимін ұйымдастыру кезінде келесі принциптерді ескеру қажет: - Тамақтандыру рационының тәуліктік қажеттіліктің 55%-ын қамтамасыз етуі тиіс. - Рациондар өзінің энергетикалық құндылығы, ақуыз, майлар және т.б. құрамы бойынша бөлінуі тиіс, олардың арасындағы аралық 4-5 сағат болуы керек. Тамақ таңғы асқа, түскі асқа және кешкі асқа бөлінеді.

    Қандай теңіз өнімдері ең пайдалы болып саналады?

    Теңіз өнімдері ең бағалы болып саналады, себебі олардың құрамында ақуыз мөлшері көп. Теңіз өніміне келесілер жатқызылады: - моллюскалар; - кальмарлар; - асшаяндар; - теңіз шаяндары; - сегізаяқтылар.

    Қазақтың ұлттық тағамдары қандай?

    Қазақтың ұлттық тағамдарының кейбір түрлері: Қуырдақ. Сүр ет Қазы; Бешбармақ; Бауырсақ; Шелпек; Куймақ; Казанжаппай; Күлше; Таба нан;

    Жасұнық қандай өнімдерде кездеседі?

    Жасұнық (клетчатка, целлюлоза) көп мөлшерде сабақ пен жапырақтардың қабығында кездеседі. Жасұнықтың тазаланып бөлініп алынғаннан кейін сапалы қағаздың түрлері, кинотаспалар, пластмассалар, қопарылғыш зат, лак жасалынады.

    С дәруменіне бай тағамдарды қалай сақтау керек?

    С дәрумені бар тағамдарды сақтау үшін келесі ұсыныстарды орындауға болады: Тоңазытқыштарда сақтап қалу. Қуырып пісіру: Ең алдымен өнімдерді жіңішкерек етіп турау қажет; Майды аз қолдану керек, өйткені ол азық-түліктің термиялық өңдеу уақытын азайтады;

    Көгендеу кезінде қандай материалдар қолданылады?

    Көгендеу кезінде келесі материалдар қолданылады: - Газ баллондары. - Қоспа. - Тәтті

    Қазақ асханасындағы ең танымал ұлттық тағам қандай және оны қалай дайындайды?

    Қазақ халқындағы ең танымал ұлттық тағамдардың бірі — бешбармақ. Бешбармақты жылқы, түйе, сиыр және қой еті және жаймадан әзірлейді.

    Аспаз болу үшін қандай біліктілік пен дағдылар қажет?

    Аспаз болу үшін қажет: - Білім. - Дағдылар.

    Қандай елдерде шай өсіріледі?

    Шай өсімдігіне байланысты шай өндіріс аймақтарының бірі — Қытай. Шай өсіруге тағы бірнеше елдерде әсер етіп, өндіру бойынша аймақтың басымдыққа ие: - Үндістан; - Африка; - Ресей; - Бразилия; - Түркия; - Жапония.

    С витамині қандай тағамдарда кездеседі?

    Витамин C аскорбин қышқылы деп аталады. Оның көп мөлшері өсімдік тағамдарда кездеседі, мысалы: Жылтыр мен қызыл түсті қызық. Қызыл қызығыш. Киви. Апельсиндер. Витамин C-дің тағамдарындағы мөлшемдері әртүрлі болуы мүмкін, сондықтан тағамды таңдау үшін дәрігермен кеңесу қажет.

    Балалар мен жасөспірімдердің дұрыс тамақтануының маңызы қандай?

    Дұрыс тамақтану балалар мен жасөспірімдердің денсаулығын нығайтуы, дене және ой қабілетінің дамуы, еңбек ету және сабақ үлгеру қабілетін арттыруы үшін маңызды. Тамақтың жетіспеуі балалардың өсуі мен дамуын кешеуілдетеді, ал артық тамақтанғанда зат алмасу процесі бұзылып, астың қорытылуына зиянды болады.

    Құрттың қандай түрлері бар?

    Құрттың кейбір түрлері: Күлше. Жарма. Сықпа. Езген Ыстық.

    Қазақстанның құмды жерлерінде қандай шаруашылық қызметтері жүргізіледі?

    Қазақстанның құмды жерлерінде келесі шаруашылық қызметтері жүргізіледі: - Құс шаруашылығы. - Ауыл шаруашылығын дамыту: - ауыл шаруашылығының мал жаюын реттейді; - жеке шаруаларды мәдени және суландырылған жайылымдар мен мал суаратын алаңдар мен құдықтар жасауға тартуды ұйымдастырады; - ирригациялық жүйелерді техникалық жағдайда ұстауға тартпайды.

    Қымыздың қандай түрлері бар?

    Қымыздың бірнеше түрлері бар, олардың ішінде: - Саумал. - Уыз қымыз. - Бал қымыз - Түнеме қымыз, қорабалы қымыз, сары қымыз, тай қымыз. - Құнан қымыз — екі күн сақталған, толық ашымаған қымызның түрі.

    Бұқтырманы қандай еттермен дайындауға болады?

    Бұқтырманы дайындауға болатын еттер: - тауық; - шошқа; - аққуыр; - балық.

    Сұлы сүтінің құрамы қандай?

    Сұлы сүтінің құрамына мыналар кіреді: Ақуыздар. Майлар. Қаныққан май.

    Кесектің зияны қандай?

    Кесек жеудің пайдасымен қатар зияны да қатар жүретінін айтады. Зияндер: - ағзаға ауыр металдардың түсуі (мысалы, қорғасын немесе мышьяк); - асқазан-ішек жолдарының бітелуі немесе зақымдалуы; - құрттар мен паразиттердің ағзаға енуі; - салмақ қосады.