Қазақтың ұлттық тағамдарының кейбір түрлері:
Қуырдақ . Ұсақтап туралған жаңа сойылған малдың етінен қуырылып жасалатын дәмді тағам .
Сүр ет . Ысталған, кептірілген ет
Қазы . Жылқының қабырғалары мен белдемелерінің етегіне жиналатын аса шұрайлы, майлы ет ;
Бешбармақ . Жылқы, түйе, сиыр және қой еті және жаймадан әзірленетін тағам, әдетте үйге қонақ шақырған уақытта немесе отбасылық мерекелерде дайындалады ;
Бауырсақ . Ашытылған немесе ашымаған қамырдан дайындалатын тағам түрі ;
Шелпек . Торттар ;
Куймақ ;
Казанжаппай ;
Күлше ;
Таба нан ;