Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Қымыздың бірнеше түрлері бар, олардың ішінде:
- Саумал 135. Жаңа сауылған бие сүті 3.
- Уыз қымыз 245. Биені алғаш байлап, жаңадан ашытылған қою қымызы 4.
- Бал қымыз123. Жылқының сүр қазысын қосып, әбден бабына келтіріліп пісілген қымызды дайындау 45
- Түнеме қымыз, қорабалы қымыз, сары қымыз, тай қымыз 12. Бұрынғы қымызда саумал құйылып, келесі күні ашытылып берілетін қымыздің түрі 1.
- Құнан қымыз — екі күн сақталған, толық ашымаған қымызның түрі 4. Ол саумал ішпейтін адамдарға беріледі 4. Кейде ол ас пен тойларға апару үшін, ұзақ отырыстарда ішіп отыру үшін даярланады 4.
На основе 10 источников: