Ішек инфекцияларының алдын алу жолдары: - тамақ қабылдау, дайындау алдында және дәретханадан кейін қолыңызды міндетті түрде сабынмен тазалап, жиі жуып отыру; - ет, балық, жұмыртқа өнімдерін мұқият пісіріп, тек жаңадан алынған өнімді пайдалану; - шикі және пісірілген тағам өнімдеріне жеке кесу тақтайларын және пышақтарды қолдану; - тоңазытқышта тағам өнімдерінің дұрыс сақталуына көңіл бөлу, егер дайындалған тағам ертеңгі күнге сақталса термиялық өңдеуден өткізу; - тез бұзылатын тағамдарды тоңазыттық сақтау мерзімінен асырмау; - қайнатылған, бөтелкедегі (бутилированная вода) сапалы суларды қолдану, сүтті мұқият қайнатып қолдану және т.б..