Дұрыс тамақтану режимі мыналарды қамтиды:
Тамақты қабылдау мерзімділігі . Рационды мынадай тәртіппен бөлу ұсынылады: таңертеңгі асқа 25%, түстікке 15%, кешкі тамаққа 25% .
Тамақ қабылдау аралығындағы үзіліс . Тамақты жиі, бірақ аз мөлшерде, күніне 5 рет қабылдаған жөн .
Тәуліктік рационға кіретін калорияны бөлу . Түнгі уақытта жұмыс істеген кезде кешкі ас күндік рационның 30% болуы тиіс .
Дұрыс, пайдалы тамақтанбау денсаулықты нығайтады, ол жүрек-тамыр жүйесінің, асқазан-ішек жолдарының, қант диабетінің және басқа да аурулардың алдын алуға көмектеседі .