Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Ораза кезінде тамақтану режимін дұрыс құру үшін келесі ұсыныстарды сақтау маңызды:
- Ауызашарға дайындау 34. Ас дайындаған кезде ең алдымен жаңа піскен өнімдерді, мысалы, жеміс-жидек, көкөніс таңдаған кезде осыны ескеріңіз 4.
- Тамақты асықпай жеңіз 13. Егер тамақты ұзақ шайнасаңыз, тез тоясыз 1.
- Ауызашарда көкөністер мен ақуызы бар тағамдарды жеуге тырысыңыз 3. Сол кезде сәресіде тамаққа тәбетіңіз болады 3.
- Ас мәзіріңізден тәттілерді (кондитерлік өнімдер, торт, тәтті бәліштер) алып тастаңыз 4. Себебі бұлар ағзаңызды әлсіретіп, қарныңызды тез аштырады 4. Тек ауызашардан кейін екі-үш сағаттан соң ғана тәттіңіздің орнын — құрма, кептірілген өрік, мейіз, жаңғақ қолданыңыз 4
- Сәресін шай немесе қарбыз-қауын жей аласыз, кейбіреулер сәресінде нан мен май секілді не бар соны жей алады 3. Бұл негізгі қателік 3
Ораза кезінді тамақтандыру тәртібі туралы нақты кеңес беру үшін маманмен кеңесу қажет.
На основе 10 источников: