Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Наурыз мерекесіне әдетте келесі тағамдар дайындалады:
- Наурыз көже 123. Бірнеше ингредиенттерден (ет, су, дәм, май, пшено, тұз, сүт) дайындалған еттік 134.
- Қазақша ет 4. Құрметті қонақтарға ет табақтарымен ұсынылады 4. Табақтар әр адамның жасына, іліктік жолына (нағашы, жиен, құдағи, қыз, бала) сәйкес келеді 4. Мысалы, бас табағы, сый табағы және т.б. 4
- Бешбармақ 5. Етпен дайындалған дәмілер мен еттің сорпасын қолдану 5.
Мейрамдағы дастарханға қант, иримшик, жент, балкаймак, сары май, кумыс, шубат, қазы, карта, жал-жая, ұлттық піріштер, баурсаки, бешбармак, куырдак және басқа да тағамлар қосылады 5.
На основе 10 источников: