Қарбыздың дәмділігін таңдау үшін келесі әдістерді қолдануға болады:
Күнтізбеге қарау . Ең тәтті қарбыздар тамыз айының екінші жартысы мен қыркүйек айының соңына дейінгі аралықта пісіп жетіледі .
Сабаққа назар аудару . Піскен қарбыздын сабағы әрдайым құрғақ болуы мүмкін . Ал жасыл сабақ өнімнің пісу үрдісі аяқталмаған екенін білдіреді .
Қарбызы ұстап көру және шертіп көру, оны астынан және үстінен қысып, қырш еткен дыбыс шығуы керек . Қарбыз қабығында кішкентай жарық, тіпті майда дақ та болмауы керек, өйткені олар арқылы жеміс ішіне микробтар оңай кіріп алады .
Қарбызды сатып алғанда, оны кесуге жол бермеңіз, сатушыдан өнім қауіпсіздігін растайтын құжатты талап етуге тырысыңыз .