Қой терісінен жасалған бұйымдардың сапасына келесі факторлар әсер етеді:
Терінің сапасы . Елтірілік түрге биязы, биязылау және ұяң жүнді қойлардан алынған терілер жатады . Бұл терілерден ең жоғары сапалы табиғи және боялған елтірі дайындалып, олардан елтірі шапан, бас киім, жаға, т.б. тігіледі .
Қойдың тұқымдық сапасы мен будандастырылуы . Жоғары өнімділігі бар асыл тұқымды қой мен саулықтарды өсіретін қожалықтарда селекциялық топтар жасақталады .
Терінің өндірістік қажеттілігі . Қой теріні өндірісте пайдалану мақсатына байланысты елтірілік, тондық және былғарылық болып бөлінеді .
Қой терістерінен жасалғыш бұйымның сапасын тек бір фактормен анықтау мүмкін болмады.