Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Дәннің сапасын бағалау үшін келесі көрсеткіштерді ескереді:
- Органолептикалық бағалау 14. Дәнді дақылдардың жалпы күйі, түсі, иісі, ылғалдылығы, ластануы, зақымдануы сияқты көрсетіледі 124.
- Ылғалдану 234. Мемлекеттік стандарт бойынша дәнді дақылдары ылғалданғаннан кейін төрт тонға бөлінеді: құрғак (14% дейін), орташа құрғақ (14-тен 15,5% дейін), ылғалды (15,5-тен 17% дейін) және шикі (17% және одан жоғары) 4.
- Ластану 45. Қоспалардың болуы дақылдың тағамдық құндылығын төмендетеді, дәмдік қасиеті нашарлайды 4. Бұдан басқа, қоспалар улы болуы мүмкін 4.
На основе 10 источников: