Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Астықты сақтау тәсілдеріне мыналар жатады:
- Құрғақ сақтау 4. Астық массасының тыныс алуының интенсивтігі төмендейді, құрт-құмырсқалар мен кенелер толық түрде өледі 4.
- Салқын күйде сақтау. 10 °С температурада астық массасын сақтағанда, тыныс алынған құрт-күмшектер мен кенелер өледі, микробтардың дамуы тоқтайды 4. Бұл режим астықты ұзақ уақыт бойы сақтап қоймайтын кезде тиімді 4
- Ауасыз жерде сақтау. Герметикалық қоймаларда астығының тынысалынуына оттегі қолданылады, көмірқышқыл газы жиналады, бұл нан зақымдаушылары мен аэробты микрофлораны жоғалтады 34.
На основе 10 источников: