Энзимология ғылымының даму тарихына келесі кезеңдерді жатады:
Әдеби энзимология . XIX ғасырдың бірінші жартысында Петербург ғалымдары К. С. Кирхгоф пен Ю. Либих ферменттер туралы алғашқы ғылыми түсініктер берді .
Ғылыми энзимологияның басталуы . 1920 жылдардың соңында ферменттердің кристалды күйінде уреаза мен пепсинні алуға және олардың ақуыздық табиғатына көз жеткізуге болатынын дәлелдеді .
Энзимологиядағы өзгерістер . Ферменттерді таңдау, олардың қасиеттерін сипаттау, катализ механизмдерін зерттеу, ферменттер активтілігін реттеу механизмдерін және оларды пайдалану мәселелерін шешу .