• Вы здесь

    Ас қорыту жүйесіндегі негізгі кезеңдер қандай және олардың маңызы қандай?

    Нейро

    Ответ создан на основе результатов поиска

    Ас қорыту жүйесіндегі негізгі кезеңдер:
    1. Ауыз қуысында 5. Ас шайналып, ұсақталып, сілекей көмегімен жұмсарып, көлемі кішірейеді 5.
    2. Жұтқыншақтан өңешке дейін 15. Жұтқыншактан ас тіл мен жұтқын шақ бұлшықеттеріне жиырылып, өңешке түседі 1.
    3. Қарында 35. Қарында ас 3–6 сағаттай уақыт қорытылады да, жартылай қоймалжың сұйықтыққа айналады 3.
    4. Ұлтабарда 53. Ұлтабарда негізінен барлық тағамдық заттар қорытылып, еріген қосылыстарға айналады, нәруыздар — аминқышқылдарына, крахмал — қантқа, майлар — май қышқылдары мен глицеринге дейін ыдырайды 5.
    На основе 10 источников: