Вы здесь
Ас қорыту жүйесіндегі негізгі кезеңдер қандай және олардың маңызы қандай?
Нейро
Ответ создан на основе результатов поиска
Ас қорыту жүйесіндегі негізгі кезеңдер:
- Ауыз қуысында 5. Ас шайналып, ұсақталып, сілекей көмегімен жұмсарып, көлемі кішірейеді 5.
- Жұтқыншақтан өңешке дейін 15. Жұтқыншактан ас тіл мен жұтқын шақ бұлшықеттеріне жиырылып, өңешке түседі 1.
- Қарында 35. Қарында ас 3–6 сағаттай уақыт қорытылады да, жартылай қоймалжың сұйықтыққа айналады 3.
- Ұлтабарда 53. Ұлтабарда негізінен барлық тағамдық заттар қорытылып, еріген қосылыстарға айналады, нәруыздар — аминқышқылдарына, крахмал — қантқа, майлар — май қышқылдары мен глицеринге дейін ыдырайды 5.
На основе 10 источников: