Аккаунтты жою

Назар аударыңыз. Аккаунт жойылған кезде сіздің деректеріңіз толығымен және қайтымсыз жойылады! Қолдау қызметі қашықтағы ақпаратты қалпына келтіруде көмектесе алмайды.

Яндекс сервистерінде сақталған барлық деректеріңіз сіздің аккаунтыңызға байланған. Аккаунтты алып тастай отырып, сіз сондай-ақ сервистердегі барлық деректер — Поштадағы хаттар, Фотосуреттердегі суреттер және басқаларды алып тастай аласыз.

Егер сіз Яндекс.Ақша, Директ, Коннект немесе домендерге арналған Поштамен пайдалансаңыз, аккаунтты түпкілікті жою мүмкін емес: басқа сервистердегі деректеріңіз жойылады, ал логин бұғатталады. Аккаунтты пайдалануға болмайды, ал логинді қайта тіркеуге болмайды.

Аккаунтты қалай жояды

Тіркелгіні жою үшін Аккаунтты жою сілтемесі бойынша Аккаунтты басқару бетінде өтіңіз.

Ескертпе. Егер сіз Яндекс.Коннект немесе домен Поштасын (Яндекске тиесілі емес домендегі электрондық мекен-жаймен) қолдансаңыз, аккаунтты өз бетіңізден жоя алмайсыз. Мұны доменіңіздің әкімшісі ғана жасай алады.

Жою кезінде аккаунт 30 күнге мұздатылады. Осы уақыт ішінде сіз аккаунтты және оған байланған деректерді (поштадағы хаттарды қоспағанда) қалпына келтіре аласыз.

Сервистердің бірінде туындаған мәселені шешу үшін аккаунтты толығымен жоюға асықпаңыз. Мысалы, егер сіз төлем құпиясөзін ұмытып қалсаңыз, Яндекс.Ақшаның Көмегінен бастаңыз. Сондай-ақ, сіз әрқашан қолдау қызметіне жүгіне аласыз.

Логинді қайта тіркеу

Тіркелгіні түпкілікті жойғаннан кейін сол логинмен аккаунтты 6 айдан ғана тіркеу мүмкіндігі болады. Осылайша, ешкім оны жойғаннан кейін бірден жойылған аккаунттың логинін ала алмайды. Логиндерді босату рәсімі автоматты түрде орындалады, сондықтан біз қашан болатынын білмейміз және бұл күнді өзгерте алмаймыз.

Егер біреу аккаунтты жойса

Бізде аккаунтыңызды кім және қандай жағдайларда жойғанын орнатуға техникалық мүмкіндігіміз жоқ. Аккаунтты жою батырмасын басқаннан кейін 30 күн ішінде оған қолжетімділікті қалпына келтіре аласыз.

Егер аккаунт рұқсатыңызсыз жойылған болса, белгісіз біреуге құпиясөзіңіз бен бақылау сұрағына жауабыңыз белгілі болған дегенді білдіреді. Болашақта мұндай қиындықтарды болдырмау үшін Аккаунтыңызды қорғау бөліміндегі ұсынымдарымызбен танысыңыз.