Турбо режимі

Турбо режимі дегеніміз не?

Турбо — бұл браузерде Интернетке баяу қосылған кезде қосылатын трафикті үнемдеу режимі. Турбо режимі арқылы сіз USB модемдері арқылы немесе қоғамдық Wi-Fi бар жерлерде беттерді жылдам жүктеуге және ақшаны үнемдеуге болады, бұл әсіресе роумингте немесе тарифтің лимиті таусылған кезде өзекті.

Бейнені қоса алғанда, Турбо режимінде беттің мазмұны Яндекс серверіне жіберіледі, сонда қысылып, пайдаланушының компьютеріндегі браузерге жіберіледі.

Шектеу. Яндекс серверіне Турбо режимінде браузерде ашылған веб-беттердің деректері ғана түседі. Электрондық төлемдер мен авторизация нысандарында енгізілетін жеке деректер Яндекс серверіне түспейді, өйткені Турбо режимі хаттамамен қорғалған беттерге қолданылмайды .
Турбо режимін қосу кезінде Ақылды жолдың оң жағында Турбо белгішесі пайда болады.

Турбо режимін автоматты түрде қосу немесе өшіру

Турбоны қосу және өшіру үшін екі шек енгізілді:

  • Турбо режимі қосылу жылдамдығы 128 Кбит/с төмен болғанда және өсіп келе жатқан жылдамдық 512 Кбит/с-тан асқан сәтке дейін қосылған күйінде қалады.
  • Жоғары қосылу жылдамдығы 512 Кбит/с-тан жоғары болған кезде Турбо режимі автоматты түрде өшіріледі (Ақылды жолдағы белгіше жоғалады). Турбо режимі жылдамдық 128 Кбит/с-тан төмен түспейінше өшіріледі.

    Шектеу. Турбо қосылатын және өшірілетін жылдамдық шегін реттеуге болмайды.

Бейнені сығу

Турбо режимі қосылған кезде Яндекс.Браузер әдепкі бойынша бейнені қысады, бұл трафикті 70%-ға дейін үнемдейді, бірақ суреттің сапасын төмендетеді. Сапасын жоғалтпай көру үшін бейне қысуды өшіріңіз:

  1.  → Баптауларды басыңыз.
  2. Құрал-саймандарды ашыңыз.
  3. Турбо бөлімінде Бейнені қысу опциясын өшіріңіз.

Турбо режимін қолмен қалай өшіреді немесе қосады?

Егер сізге Турбо режимін автоматты түрде қосу/өшіру ұнамаса (қосылу жылдамдығы өзгерген кезде), оны мәжбүрлі түрде қосуға немесе өшіруге болады. Содан кейін браузер қайта іске қосылғанға дейін режим іске қосылады немесе өшіріледі. Турбо режимі қосулы немесе браузерді қайта іске қосқаннан кейін де өшірулі болса, баптауларда өзгерістерді енгізіңіз.

  1. Ақылды жолда қосылым мәртебесі белгішесін басыңыз.
  2. Турбо опциясын өшіріңіз.

Режим баптаулары

Баптауларда Турбо режимін мәжбүрлеп қосып немесе өшіре аласыз (автоматты түрде іске қосу арқылы). Сондай-ақ, бейне қысуды және жылдамдық өзгерісін ескертуді өшіруге болады. Барлық орнатылған қондырғылар браузерді қайта іске қосқаннан кейін де сақталады.

  1.  → Баптауларды басыңыз.
  2. Құрал-саймандарды ашыңыз.
  3. Турбо бөлімінде режим баптауларын орнатыңыз.
Опция Сипаттама
Баяу қосылғанда автоматты түрде қосу Солайша Яндекс.Браузер әдепкі бойынша жұмыс істейді. Турбо Режимі автоматты түрде баяу қосылғанда қосылады және жылдам өшіріледі.
Әрқашан қосулы Турбо режимі үнемі қосулы, бет тақырыбының оң жағында белгішесі көрсетіледі. Интернетке қосылу жылдамдығы жоғары болса, Турбо режимі беттерді жүктеуді баяулатады.
Өшірілген Турбо режимі өшірілген.
Қосылу жылдамдығының өзгеруі туралы хабарлау Сіз Яндекс.Браузерден қосу жылдамдығының өзгеруі және Турбо режимінің жай-күйі туралы хабарламаларды алып тұрасыз.
Бейнені қысу Әдепкі бойынша Турбо режимінде бейне қысу қосулы. Сіз оның сапасын жақсарту мақсатында бейнені қысуды өшіре аласыз.