Браузердегі жұмыс туралы деректерді жою

Сіздің ыңғайлылығыңыз үшін браузерде кейбір деректер сақталады. Мысалы, енгізілген құпиясөздер, автотолтыру деректері, іздеу сұраулары, кірген беттердің мекен-жайлары. Браузерде жұмыс істеу кезінде анонимді қамтамасыз етудің екі нұсқасы болуы мүмкін:

  • Сайтқа кірер алдында. Егер сіз сұранымдар және қаралымдарыңызды құпияда ұстағыңыз келсе, Инкогнито режимін пайдаланыңыз және сақтаңыз .
  • Сайтқа кіргеннен кейін. Егер сіз инкогнито режимін пайдаланбасаңыз және деректер браузерде сақталса, оларды жоюға болады.
Назар аударыңыз.
  • Сайтқа кіргеннен кейін браузердегі деректерді жою тиімсіз, өйткені олар сапар кезінде зиянкестерге түсе алады.
  • Деректерді жойып, құпиясөз сияқты қажетті ақпаратты жоғалту тәуекеліне ұшырайсыз.
  1. Деректерді жою
  2. Өшіруге болмайтын деректер
  3. Егер синхрондау қосулы болса

Деректерді жою

Өшіруге болатын деректер
Деректер түрі Түсініктеме
Қаралым тарихы Сіз қараған, сонымен бірге осы бетке салынған барлық веб-беттердің мекен-жайлары.
Жүктеу тарихы Браузерде жүктелген файлдар тізімі. Файлдар компьютерде қалады.
Кэште сақталған файлдар Браузер кэште сақтаған веб-беттер элементтері келесі кіру кезінде оларды жылдам жүктеу үшін.
Cookie файлдары және басқа сайттар мен модульдер деректері
Сақталған құпиясөздер Яндекс.Браузерде сайттарда автоматты аутентификация үшін сақталған құпиясөздер.
Нысандарды автотолтыру деректері Веб-нысандарда енгізген автотолтыру деректері.
Медиалицензиялар Сатып алынған фильмдер мен музыка сияқты мазмұнды ойнату лицензиялары. Компьютерді сатпас бұрын, осы лицензияларды жойыңыз.
Деректерді жою үшін
  1. Пернелер: Ctrl + Shift + Del (Windows) немесе Shift + + Backspace (macOS) пернелер тіркесімін басыңыз.
  2. Жазбаларды жою тізімінде іздеу сұранымдарын жою қажет кезеңді таңдаңыз.
  3. Жойғыңыз келетін деректер түрлерін таңдаңыз.
  4. Тазартуды басыңыз.

Өшіруге болмайтын деректер

Деректер түрі Түсініктеме
Кеңейтімдер Кеңейтімдер деректерді компьютеріңізде немесе Яндекстегі аккаунтыңызда сақтай алады. Бұл ақпаратты өшіру үшін, кеңейтімнің өзін жойыңыз.
Сайттарға арналған рұқсаттар Нақты сайттар үшін сайт элементтерін өңдеу ережесі (қалқымалы терезелер, микрофонға кіру және т. б.) және ерекшеліктер баптауларда жойылады.

Егер синхрондау қосулы болса

Синхрондау қосулы болса, компьютерден жойылған деректер келесі синхрондау кезінде барлық құрылғылардан жойылады.