Құрылғылар арасында Браузерді синхрондау

Шектеу. Синхрондау әртүрлі браузерлер арасында жұмыс істемейді, мысалы, Яндекс Браузер және Google Chrome.

Синхрондау — бұл құрылғыларыңыздағы Браузерлер арасында деректер алмасу. Деректерді аралық сақтау үшін Яндекс сервері қолданылады, онда ақпарат қорғалған арна бойынша, ал құпиясөздер шифрланған түрде беріледі. Сервердегі деректер авторлану жүйесімен қорғалған. Синхрондау құрылғыңыз жоғалған немесе бұзылған болса, барлық құрылғылардан деректерге қатынауды және деректерді қалпына келтіруді қамтамасыз етеді.

  1. Синхрондау не үшін қажет?
  2. Синхрондауды қалай қосуға болады?
  3. Синхрондау үшін деректер тізімін өзгерту
  4. Синхрондалған деректерді жою
  5. Синхрондауды өшіру

Синхрондау не үшін қажет?

Назар аударыңыз. Бөтен немесе жалпы құрылғыларда синхрондауды қоспаңыз, оларды Инкогнито режимінде қолданыңыз.

Әдепкі бойынша қойындылар, бетбелгілер, құпиясөздер, тарих, кеңейтімдер, плагиндер және автотолтыру деректері синхрондалады.

Синхрондау сізге мынадай мүмкіндік береді:

  • синхрондалған құрылғыларда құпиясөздер менеджерін қолдану (құпиясөздерді автоматты түрде қою, құпиясөздерді шифрланған қоймада сақтау, егер сіз мастер-құпиясөзді ұмытып қалсаңыз, сайтқа кіруді қалпына келтіру);
  • Синхрондалған құрылғыларда ашық қойындыларды және бетбелгілерді қарау;
  • құрылғы істен шыққан жағдайда да, құпиясөздер, бетбелгілер, қойындыларды және Браузердің баптауларын қалпына келтіру.

Кез келген сәтте сіз синхрондауды өшіре аласыз немесе синхрондағыңыз келетін деректер тізімін өзгертуіңізге болады.

Синхрондау баптауларына жылдам өту үшін мәзірдің жоғарғы бөлігіндегі виджет көмектеседі:  → Синхрондауды баптау. Оны қалай қосуға болады:

  1.  → Баптаулар → Интерфейс бөліміне басыңыз.
  2. Жалпы бөлімінде Синхрондау виджетін мәзірде көрсету опциясын қосыңыз.

Егер виджет өшірулі болса, синхрондау баптауларына өту үшін  → Баптаулар → Синхрондау баптауларын басыңыз.

Деректер қаншалықты жиі синхрондалады?

Синхрондауды енгізгеннен кейін, ол серверде сақталған деректерді өзгерткен сайын орындалады. Мысалы: сіз құрылғыға бетбелгі қосасыз — Браузер оны серверге жібереді және басқа құрылғыларда жасаған барлық өзгерістеріңізді бір уақытта жүктейді (соңғы синхрондау сәтінен бастап).

Синхрондауды қалай қосуға болады?

Назар аударыңыз. Егер Браузерде бірнеше профиль қолданылса, синхрондау алдында профильде болуыңыз керек (әйтпесе, сіз өз баптауларыңызды және деректеріңізді осы уақытта белсенді басқа профиль деректерімен араластырып алуыңыз мүмкін).

Синхрондау келесі шарттар орындалғанда жұмыс істейді:

  • Барлық құрылғыларда (компьютер, смартфон, планшет) Яндекс Браузер орнатылған.
  • Барлық құрылғыларда бірдей Яндекс ID қолданылады.

Синхрондауды қосу үшін:

  1.  → Синхрондау → Деректерді сақтау батырмасын басыңыз.
  2. Яндекс ID-мен кіріңіз. Синхрондау іске қосылады.
  3.  → Синхрондауды баптауды басыңыз.
  4. Қай деректерді синхрондау керектігін көрсетіңіз
Ескертпе. Құрылғыны бірінші рет синхрондау қосқан кезде, ол бірнеше минуттан жарты сағатқа дейін уақытты алуы мүмкін. Браузердің жұмысын баяулатпау үшін деректер біртіндеп жүктеледі.

Синхрондау үшін деректер тізімін өзгерту

  1.  → Баптаулар → Синхрондау баптаулары батырмасын басыңыз.
  2. Опцияларды тек қажетті деректер синхрондалатындай етіп қосыңыз.
Ескертпе. Кеш синхрондалмайды. Банк карталарын синхрондау негізгі құпиясөз қосулы болған кезде ғана қолжетімді.

Синхрондалған деректерді жою

Назар аударыңыз. Серверден өшірілгеннен кейін деректерді қалпына келтіру мүмкін емес. Пайдалануды тоқтатқан компьютерді өшіргіңіз келсе, синхрондалған деректерді жоюдың қажеті жоқ. Бұл жағдайда компьютерден синхрондауды өшіріңіз, содан кейін өз профиліңізді барлық деректерімен бірге жойыңыз.

Барлық синхрондалған құрылғылардан деректерді жою үшін:

  1.  → Баптаулар → Синхрондау баптаулары батырмасын басыңыз.
  2. Синхрондалған деректерді жоюды басыңыз.
  3. Деректерді жою керек пе? терезесінде Иә, жою әрекетін растаңыз.

Содан кейін сіздің деректеріңіз серверден, ал келесі синхрондау сеансы кезінде — аккаунтыңызға қосылған барлық синхрондалған құрылғылардан жойылады.

Синхрондауды өшіру

  1.  → Баптаулар → Синхрондау баптаулары батырмасын басыңыз.
  2. Синхрондауды өшіруді басыңыз.
Ескертпе. Есіңізде болсын, бұл жағдайда тек сервермен байланыс үзіліп, бұған дейін жүктелген деректер Браузерде қалады. Егер олар сізге бұл компьютерде қажет болмаса, оларды қолмен жойыңыз. Оған қоса сіз синхрондалған деректерді барлық құрылғылардан өшіріп тастай аласыз.