Келесі күні мен Melon Drive компаниясымен Алматыға экскурсияға бардым және өз әсеріммен бөліскім келеді.
Экскурсия қаланың негізгі көрікті жерлерінен басталды. Маршрутта ең көрнекті орындар ескерілді: 28 гвардияшы-панфиловшылар атындағы саябақ,Медеу және басқа да көптеген қызықты орындар. Күннің шарықтау шегі Виктор Цой ескерткішіне бару болды! Бұл сиқырлы нәрсе болды!
Өте керемет аудан. Қаланың элиталық кеңестік ғимараттары мен көрікті жерлері бар. Өте керемет сәулет. Виктор Цой ескерткіші орналасқан бұл аллея ұзын, таза, жүруге қуанышты. Бұл аллеяның бойында қызықты жерлер бар. Ал Виктор Цойдың ескерткіші - "Кино"тобының ұлы орындаушысына арналған Жарқын әшекей және естелік.
Кемшіліктері жоқ, әдемі көрініс, сіз ескерткішпен суретке түсе аласыз, онда адамдар гитарада ойнады, ал көше Цоймен бірге кинода болды. Керемет Орын, Мен Кеңес Беремін.
Виктор Цойдың ескерткіші оның данышпандығы мен музыкалық өнерге қосқан үлесін айқын көрсетеді. Биік тұғырға қойылған, онда әркім онымен бірге өсе алады, ескерткіш керемет және сонымен бірге жағымды көрінеді. Виктор Цой музыка туралы, өмір туралы сөйлесу немесе жай ғана өз ойларымен бөлісу үшін біреудің оған жақындауын Күткендей.
"Цой тірі"! Сондықтан сіз ескерткіштің жанында болған кезде сенімді түрде айқайлай аласыз. Ескерткіштің биіктігі музыканттың өмір бойы өсуіне сәйкес келеді. Ескерткіш түстермен ойнайды әсіресе күн шуақты ауа райында
Олар қаланы аралап, Виктор Цойдың ескерткішіне шықты. Бала кезінде үлкен ағасымен бірге оны тыңдағанды ұнататын. Бұл адамның әндері өте ұзақ өмір сүреді....
"Ине" фильміндегі керемет естелік орын
Жамбыл Төлебаевтан шыққан кезде әндер мен ескі орындықтардың сөздері жазылған тақтайшалар басталады, содан кейін Виктордың өзі тұр
Мен бұл жерді жақсы көремін, қалалық мүсін сүйкімділік қосады, тіпті одан да көп - бүкіл ұрпақтың пұты! Осындай өнер нысандары, атақты адамдар әлемнің көптеген қалаларында көшелерде орнатылған. Эстетика мен идея - Цой тірі, ол біздің арамызда!
Ескерткіш тірі сияқты! Мүсіннің өзі өте жарқын және Цой әндерінің дәйексөздері бар аллеяның жанында. Шамдар ине фильмін түсіру кезінде жаңартылды және солай жасады. Алма-Ата өте жағымды және жарқын жер! Міндетті түрде бару керек!
Біздің сүйікті кафемізге қарама-қарсы ескерткіш, және жиі өтіп бара жатқанда, әсіресекахт кезінде Мен тірі адаммен шатастырамын. Жылы табиғи өсу, шынайы....
Пятки Моро фильмнің сценарийі бойынша өлтірілген көшеде орнатылған. Оны В.Цой Ойнады. Бұл жер алматылықтар арасында танымал және қаланың қақ ортасында орналасқан.
Мороның " ине " фильміндегі кейіпкерге өте ұқсас әдемі ескерткіш. Аллея жолы Виктор Цойдың өлеңдері жазылған тақтайшалармен безендірілген. Витейдің өзімен кездескендей!
Қаланың барлық қонақтары оларды осы ескерткішке дейін азайтуды сұрайды. Мен көлік жүргіземін! )
Кешке жақсы жарықтандыру, ал қар жауған кезде фильмнің кадрлары сияқты суреттер алынады.