Құдай Иеміздің Ғибадатханасы, Құдай Анасының Жорамал Шіркеуі! Бізге жеткен жалғыз нәрсе мыңжылдықтардағы адам өмірі сияқты бұл сенім! Жалпы дұға кезінде жады бар су малекуладағы атомдар деңгейінде өзгереді және таңқаларлық пішінге ие болады ( тірі су) адам ағзасына пайдалы болады! Мешіт, шіркеу, сондай-ақ қасиетті Министрлер бұл Алла Тағала Иеміз Алла Тағала бар адамға жол көрсетушілер! Бұл қолды ұстап алу мүмкін емес ,тек жан!
Өте ерекше ғибадатхана. Мен не екенін білмеймін, бірақ менде әр уақытта керемет нәрсе болады. Әр жолы қандай да бір керемет. Міндетті түрде барып, шын жүректен дұға етіңіз. Барлығы реттеледі.
Успен соборы 1888 жылы көпес Ф.Тудаков пен оның жұбайының қаражатына салынған. Революциядан кейінгі жылдары ғибадатхана жабылды, бірақ соғыстан кейін ол Кеңес Одағында ашылған алғашқы 10.000 ғибадатханаға кірді. Орал епархиясының құрылуымен және билеуші епископтың тағайындалуымен ғибадатханаға екінші Собор мәртебесі берілді. 2000 жылы облыс әкімі И. Н. Тасмағамбетовтың өкімімен собор толығымен қалпына келтірілді. Собор ұзындығы 45 метр, ені 14 метр күйдірілген тастан тұрғызылған және оның ең жоғарғы белгісі 34 метр.
Епархия сайты
Бұл қаладағы дұға ету үшін біздің жалғыз шіркеуіміз. Барлығы мейірімді және мейірімді. Әпкесі оның көңіл-күйін көріп, тілегі шомылдыру рәсімінен өтеді , тегін шомылдыру рәсімінен өтті, бұл үшін әкесіне алғыс айтамыз. Ол сол кезде біз рәсімді төлей алмағанымызды түсінді. Бұл баяғыда болды.
Қаланың ұзақ өмір сүрушісі, қасиетті ғибадатхана, ақкөңіл адамдар. Хор анық, оңай ән айтады. Діни қызметкерлер мен жұмысшылар мейірімді, приход берік және мейірімді.
Әке мен ұлдың және Киелі Рухтың атынан Аумин Мәсіхтің осы мекенінің күмбезі мен қабырғасының игілігіне келсін. Гурьев отары оған адал болсын және ғибадатханаға баратын халық жолы болмасын!
Шынымды айтсам, ішкі безендіру де, қызмет көрсету де, ғибадатханада жұмыс істейтін адамдар да өте ұнады. Олар адамға қарады, шамдарға көмектесті, белгішелердің орналасуы туралы айтты
Атырау қаласындағы жалғыз православие ғибадатханасы. Өте жақсы. Жақсы діни қызметкерлер, Аббат, клир, приход. Хор жексенбі мен мереке күндері жақсы. Жалпы, Құдайға шүкір!
Құдай Анасының Жорамалындағы ең көне ғибадатхана.Атырау қаласындағы жалғыз.Ғибадатхананы 1888 жылы көпестер Тудаков салған.Федот пен оның әйелі Ирина.Ғибадатхана 10 жыл бойы салынған.2000 жылы әкім и. М. Тасмағамбетовтың өкімімен ғибадатхана толық қалпына келтірілді.Содан бері 20 жыл өтті ғибадатхана жөндеуден өткен жоқ.Өте әдемі күмбездер алтын жалатылған және Ұлы шіркеу мерекелерінде қаланың барлық жерінен қоңыраулар естіледі.Сондай-ақ, ғибадатхананың өте көлемді көрінісі қаланың барлық нүктелерінен көрінеді.Шіркеушілердің ғибадат ету орны ретінде де, сәулет ескерткіші ретінде де өте ерекше.
Құдай Анасының жорамал соборы 130 жыл болды. Сіз оған кіргенде, сіз жан мен денемен демаласыз. Сырты да, іші де өте әдемі. Ғибадатхананы қалпына келтіруге көмектескен Тасмағамбетовтың арқасында ол өзінің даңқында тұр және ұзақ уақыт тұрады. Аумин.