Норман Фостер жасаған өте әсерлі пирамида тәрізді архитектуралық құрылым. Ішінде әдемі залдар, бірегей Опера театры және қызықты өнер кеңістігі бар. Әр түрлі мәдениеттер мен діндердің бірлігін білдіреді. Нұр-Сұлтанда міндетті түрде бару керек
Астанадағы Бейбітшілік және келісім сарайы-бұл оған келген ешкімді бей-жай қалдырмайтын бірегей сәулет туындысы.
Архитектуралық сән-салтанат
Пирамида түрінде салынған бұл сарайды әйгілі британдық сәулетші Норман Фостер жобалап, 2006 жылы есігін айқара ашты. Оның әйнек және болат конструкциялары әсерлі көрнекі әсер береді, әсіресе күн сәулелері кеңістікті жұмсақ жарықпен толтырған кезде. Ішкі кеңістіктер, соның ішінде 1302 орындық Үлкен опера залы, акустикасымен және заманауи жабдықтарымен таң қалдырады, бұл әр қойылымды ұмытылмас етеді.
Мәдени орталық
Сарай әлемдік және дәстүрлі діндер Триенналесін өткізуге арналған орын ретінде қызмет етеді, бұл оның мәдени және рухани орталық ретіндегі рөлін көрсетеді. Мұнда Қазақстанның түрлі мәдениеттеріне арналған көрмелерді көруге, сондай-ақ түрлі іс-шаралар мен концерттерді тамашалауға болады. Сарай ішіндегі Атмосфера әртүрлі діндер мен дәстүрлерге деген үйлесімділік пен құрметке толы, бұл оны кездесулер мен диалогтар үшін тамаша орынға айналдырады.
Табиғат және қоршаған орта
Сарайдың айналасында субұрқақтар мен жасыл алаңдары бар әдемі саябақ бар, бұл серуендеуге және демалуға тамаша жағдай жасайды. Бұл тек мәдени байытуға ғана емес, сонымен қатар табиғатты тамашалауға арналған орын, бұл оны жергілікті тұрғындар мен туристер арасында танымал етеді.
Қорытынды
Бейбітшілік пен келісім сарайына бару-бұл экскурсия ғана емес, өнер, мәдениет және руханият әлеміне саяхат. Бұл ғимараттың әр бұрышы мағынасы мен сұлулығына толы,Мен бұл Астанадағы ең әсерлі орындардың бірі деп сеніммен айта аламын.Қайта жазуинтел-картаnotion-да сақтау
Ел басшылығының әдемі құрылысы мен жақсы ниеті. Өте жақсы мейірімді қызметкерлер. Кестеден тыс экскурсияны ұйымдастырғаныңыз үшін рахмет, ұлыммен бірге ұшаққа кешігіп келу қаупінсіз бәрін тексеруге мүмкіндік бердім: -) тағылымдамадан өтуші Бекзат ақылды және жақсы!
Өте қызықты орын, міндетті түрде бару керек! Кіре берісте экскурсияны дереу төлеңіз, онда сіз едендер арқылы өтіп, сарайдың пайда болу тарихы туралы сөйлесесіз. Мұнда сіз диагональды лифтпен жүре аласыз!
Астанаға барған кезде Must see. Теңдесі жоқ бастама лайықты дизайн тапты. 2 бай сағат өткіздік, конфессияаралық ынтымақтастық және гуманитарлық бастамалар туралы көп білдік
Өте ерекше орын.
Кіреберісті бірден таппадым, іші өте әдемі.
Сіз тек бірнеше қабаттан өтетін экскурсиямен кіре аласыз. Барлық жерде өте сыпайы, мейірімді қызметкерлер, өте қызықты көрме, ішінде таза.
Бобер Петрович
Астанадағы Бейбітшілік және келісім сарайы-өзінің ерекше дизайнымен және терең символизмімен таң қалдыратын шын мәнінде бірегей сәулет ғимараты. Бұл жерге барған кезде оның тыныштық пен үйлесімділікке толы ерекше атмосферасы сезіледі.
Ең алдымен, заманауи қала пейзажына тамаша сәйкес келетін әсерлі пирамида тәрізді құрылым. Шыны қасбеттер таңғажайып Жарық ойындарын жасайды, ал интерьерлер стильді дизайнымен және ойластырылуымен таң қалдырады.
Сарайдың ішінде көрме залдары, концерттік аудиториялар, тіпті конференциялар өткізуге арналған ерекше орындар бар. Мені концерт залындағы керемет акустика таң қалдырды-бұл жерде дыбыс шынымен сиқырлы! Бейбітшілік пен халықтар арасындағы өзара іс-қимыл мәселелері талқыланған мәдени және ғылыми форум ерекше есте қалды.
Сонымен қатар, Бейбітшілік және келісім сарайында мәдени құндылықтар мен идеялармен алмасуға ықпал ететін түрлі көрмелер мен іс-шаралар үнемі өткізіліп тұрады. Бұл жер шынымен шабыттандырады және біздің қоғамдағы бейбітшілік пен келісімнің маңыздылығы туралы ойлауға шақырады.
Тұтастай алғанда, бейбітшілік пен келісім сарайы тек сәулет нысаны ғана емес, бірліктің, үміт пен мәдени әртүрліліктің символы болып табылады. Мен оны Астанада жүргендердің барлығына баруға ұсынамын. Бұл жер жарқын әсер қалдырады және адамзаттың бейбітшілікке ұмтылудағы жетістіктері үшін мақтаныш сезімін оятады.
Қазақстанда түрлі діндер мен мәдениеттердің бірге өмір сүруінің символы. Оның әртүрлі әлемдік діндердің элементтерін біріктіретін бірегей архитектурасы бірлік пен үйлесімділікке деген ұмтылысты көрсетеді. Сарай өзінің символдық маңыздылығынан басқа, дінаралық диалог, Мәдени іс-шаралар мен білім беру бағдарламаларының орталығы ретінде де қызмет етеді. Осы тарихи ескерткішті аралап, келушілер оның сұлулығынан ләззат алып қана қоймай, өзара түсіністік пен толеранттылық атмосферасына ене алады. Терең рухани және мәдени тәжірибе іздейтіндер үшін бейбітшілік пен келісім сарайына бару міндетті түрде істер тізімінде.
Дэн Браунның кітабында болған сияқты: бір ғимаратқа көптеген діни рәміздер бар 🫢
Экскурсия әсер етпеді. Ең жоғарғы жағында өте қатты болды, сондықтан ол жерде болу ыңғайсыз болды.
Өмірде бір рет көруге тұрарлық.
Сырты керемет, бірақ іші ерекше қызықты ештеңе жоқ.
Мұражай қызықсыз. Маған соңғы қабат ұнады-пирамиданың әдемі шыңы.
Жалпы, Мен мұнда баруды ұсынбаймын, басқа нәрсеге уақыт бөлген дұрыс
Өте әдемі,қара тон өте бай .Интерьер өте жақсы, мұнда экскурсия ұнамады ,бұрын көп нәрсе болды, кітапхана көрсетілді, қазір ештеңе жоқ .Интертер үшін және тырысқан қыздар үшін мен бес қойдым
Қарауға көп нәрсе жоқ, көп нәрсе құлаққа тартылады. Бірақ экскурсоводтарға рахмет, Астана және жалпы Қазақстан туралы туындаған барлық сұрақтарға жауап берді.
Мен мұнда экскурсияға баруды ұсынамын, бұл жер өзінің ауқымымен таң қалдырады, көптеген түрлі залдар, сонымен қатар халықтық костюмдер көрмесі бар. Маған өте ұнады
Қаланың көрікті жерлерінің бірі. концерт залы. Тамаша концерт залы, мұнда көрмелер, балалар үйірмелері өтеді. Жеткілікті үлкен тұрақ аймақтары және айналасында үлкен саябақ бар, ол барлық маусымда әдемі.
Концертте болды. Әсер, уау әдемі... Және, FSE..., жолдар арасындағы өткелдер тар өз орнына өту үшін Сіз қазірдің өзінде шешілгендердің барлығын көтересіз..., серіппелердегі орындық отыру үшін Сіз орындықты ұстауыңыз керек, ал егер қолдарыңыз бос болса, онда отырғыштан өте нәзік қызмет сұраңыз... Егер ол спектакль кезінде партерден шықса, онда олар қайтадан басталмайды, броди және өзіңізге орын іздеңіз... Белетаж, тар өткелдерден басқа, сіз тек бір жағынан өз орныңызға өте аласыз...
Ғимарат көрсетуге арналған, ал практикалық бөлігі..., бейімделіңіз... Сіз патриотсыз...
Анастасия Петрова
20 желтоқсан 2024
Сарай архитектуралық жағынан да, идеялық жағынан да әдемі және қызықты. Экскурсовод барлық әсерді бұзды: соншалықты скучно,"ештеңе туралы". Біз топта тек үшеуміз болдық, бірақ ол бәрін күтпеді және ол өзі орналасқан жерге жеткенде айта бастады. Мен әңгіменің жартысын стендтерден оқыдым, оны өзіміз де жасай аламыз. Қолдар үнемі қалтада, есінейді және болып жатқан оқиғаларға мүлдем қызығушылық танытпайды.
Александр
Сәулет және рухани толтырылған шедевр. Барлығына кем дегенде бір рет баруды ұмытпаңыз. Туристік сапарда бұл орынды келушілер бағдарламасына қосуды ұмытпаңыз. Өкінбейсіз
Сарайға тек экскурсиямен баруға болады. Егер іс-шаралар өтсе, онда сарай келушілер үшін жабылады. Сонымен қатар, сайтта жабылу күндері туралы ақпарат жоқ, соның салдарынан олар екі рет келді. Бұл ретте, көрсетілген телефондарда жұмыс істейтінін нақтылау үшін... мен қоңырау шала алмадым.
Қызықты салынған, танымдық экскурсия, түпнұсқа витраждар
Сонымен қатар, әйнектер тек қараңғыланған ғана емес, сонымен қатар лас, жақындауға болмайды, биіктіктен қаланың фотосуреті жұмыс істемейді.
Мен қайтып оралғым келетін жерлердің бірі әсер қалдырды! Пирамидада ұсынылған ерекше, заманауи сәулет пен экспонаттар әлі күнге дейін қиялды қоздырады.
Ерекше ғимарат. Оны бірінші рет көргенде Луврмен бірлестік пайда болды, адал сөз. Олар оған баруға болатынын білгенде, олар бірден жолға шықты. Ішінде көруге болатын нәрсе бар, бірақ бұл мұражай емес. Қаланың жақсы көріністері, ал жоғарғы жағындағы әйнек төбесі үнемі күн сәулесімен толтырылады. Мен ұсынамын. Жақсы қарсы алыңыз, оңай сөйлесіңіз, жағымды орта.
ішінде Көңілді пирамида болған жоқ, бірақ сырты жаман емес. ерлі-зайыптылар айналасында емес, бірақ алыстан салқын, өзіңізді Тутанхамон немесе Клеопатра сияқты сезініңіз, онда кім болғанын есімде жоқ, экстремалды Шыңғыс хан
Әр түрлі ағаштары бар әдемі іргелес аймақ, сіз жолдармен жүре аласыз. Ішінде Бейбітшілік және келісім сарайында экскурсияға тапсырыс беруге болады. Қыздар бәрін қызықты айтады, көрсетеді.
Өте қызықты орын. Ерекше сәулет. Лифт бар. ол тігінен емес, диагональ бойынша (Эйфель мұнарасындағыдай) әртүрлі конфессиялардың көптеген естелік сыйлықтарын көтереді. Онда әлемдік және дәстүрлі-ұлттық діндердің съездері өтеді. Мөлдір күмбезі бар жоғарғы қабат
Қазақстандағы бірегей құрылыс.
Сыртқы түрі күндіз де, кешке де керемет - ол жарықтандырылады.
Үшбұрыштардың бұл түпнұсқа идеясы құрылыстың барлық стереотиптерін бұзады.
Астана бойынша мәдени және экскурсиялық бағдарлама міндетті түрде Бейбітшілік және Келісім Сарайын қамтуы тиіс. Сыртта ғимарат ішке қарағанда қарапайым көрінеді, ал интерьер әсерлі. Кіре берісте сатып алынған Билет экскурсоводтың сүйемелдеуімен жеке экскурсияны қамтиды, ішінде гардероб пен кафе бар.
Кеш болды, сарай жабылды. Бірақ өте әдемі, сүйкімді жануарлар айналасында жүгіреді, мен оларды қалай атайтынын білмеймін, бірақ өте күлкілі, олар гоферлерге ұқсайды.
Мен немеремді үшінші жылы билеуге апарамын. Бұл үшін біздің хореограф Айдана Куавтовнаға үлкен рахмет! Өз жұмысын жақсы көретін адам! Жұмыста одан әрі табыс тілеймін!
Сүйкімді. Бірақ мұнда көп нәрсе істеу керек емес. Жалпы білім беретін экскурсиялар бар. Егер қызметкер болмаса және олар жиі жабық болса, сіз көрмелермен едендерге кіре алмайсыз