Черняевкадағы өзбек-қазақ шекарасынан кейін Қордайдан өту әлдеқайда оңай және жылдам. Әсіресе Қазақ тарапынан қызметкерлерге алғыс айтқым келді. Олар үлкен екенін көргенде, олар жедел түрде қосымша дәліздерді аша бастайды.
Шығу үшін, әдетте, жылдам өту, көлікті рентген арқылы кіруге және барлық сөмкелерді шығаруды сұрауға болады, бірақ бұл да көп уақытты қажет етпеді
Жүргізушілер мен жолаушылар бөлек жүреді (жолаушылар жаяу жүру мүмкіндігі арқылы), рентген сәулесінен кейінгі кіру қақпасы жолдың бойында және қалғандарынан сәл алыста орналасқан, сондықтан жолаушыны табуда қиындықтар туындауы мүмкін))
Жанармай құю станциясын таңдау үшін нұсқаулық ретінде алдын-ала келісуге болады: жүргізуші көлікті тұрақта қалдырып, шекараға қарай жүруі керек, ал жолаушы шекарадан керісінше
Виктория Тузова
Бұл треш деп айту-ештеңе айту емес. Мен сізге ресейлік нөмірлері бар көлікпен жүруге кеңес бермеймін, пара тартады, ал егер сіз бермесеңіз, қорлауға шыдаңыз, екі сағат кезекте тұрыңыз, олар сізге квесттер ойлап табады дайын болыңыз. Жолаушылар осы цирктің өтуін сыртта күту үшін қалады. Өркениетке дейін Қытай сияқты тізе бүгіп здесь
Бүгін шекарадан Қырғызстаннан Қазақстанға жаяу өтіп, барлығына 15 минуттан артық уақыт жұмсамады. Өткізу үшін екі жақтағы стендтер жеткілікті, барлық жерде дерлік инспектор жұмыс істейді. Қызметкерлердің өзі кіре берістен бастап сыпайы, бәрін айтады, көрсетеді, қажет болған жағдайда көмектеседі... Кабиналардағы инспекторлар өте жылдам және кәсіби жұмыс істейді, әрқашан сыпайы және құрметті! Жақсы болды! Шынымды айтсам! Жарайсыңдар! Шын жүректен!
Өте жақсы жабдықталған, егер мен барабар тексеруді күтпесем, бірақ қателескен болсам, бәрі тез және анық, тек 100 теңгелік дәретханалар, бірақ бұл өте аз))
Түскі асқа жақын жаяу жүрді. Сұлулық! Салқын, таза, жылдам, 7 минут ішінде шекарадан өтіп, қазақстандық және қырғызстандық бақылаудан өтті. Көліктер көп, Мен ештеңе айта алмаймын, ал жаяу-рақым.
Ең қорқынышты шекара өткелі . Бір жолға төрт жарым сағат . мәселелер екі қазақ жағы тексеру . ҚР-да күніне бірнеше рет сатылатын отынға баратын кезек өткені және кезек тәртібін бақылаудың жоқтығы үшін Қырғыз паралары және ( бензин тасығыштар ) бос бактары бар ескі жеңіл көліктер . толық тәртіпсіздік . Шешім бар . шекараны бір жаққа кесіп өту күніне бір реттен артық емес
Бұл ең нашар шекара.мен баруға тура келген барлық нәрселерден ауысу. Бір жарым сағат тұрып, бір метрге де кезек орнынан қозғалмады, ал қырғыз көліктеріндегі жас жігіттер 3-4 адамнан мініп, кептелісте тұрғандарға кезексіз жүруді ұсынатыны белгілі болды, содан кейін 10000 теңгеге олар машинамен кездесуге апарады және шекарадан шамамен 20 метр бұрын жалпы қатарға қосылады ал шекара ашылған кезде, бұл "ұрылар" өтеді, ал қалғандары тұрады. Егер қатардағы біреу наразылық білдіруге тырысса немесе "ұрыларды" жіберіп алмаса, мақта тарапынан қауіп төніп тұр, өйткені әр көлікте 3-4 және отбасыларымен демалуға баратын адамдар, әрине, артқа шегініп, өткізіп жібереді, өйткені Мен бұл қошқарлардан өте қажет емеспін. Жалпы алғанда, шекарадағы мұндай кептелістер шекарашыларға пайдалы және мұның бәрі полиция мен шекарашылардың келісімімен жасалады деген әсер бар. Сыбайлас жемқорлыққа өте ұқсас.
Қазақ тарапынан. Үнемі қандай да бір қоқыс. Егер сіз көлікке келсеңіз. Бұл қандай да бір қорқынышты түс. 12 өткізу пунктінің ішінен жұмыс істейді. Тек 1, шымшу кезінде 2. Таңертең сіз мүлдем өтпеуіңіз керек кезек үлкен . Бірақ қырғыздар жақсы. Тез өткізіп жіберіңіз. Өткізу қабілеті бойынша олар бірнеше есе аз. Міне, солай. Түнгі сағат 3-ке дейін жүру керек . Және бұл әрқашан емес. Демалыс күндерінен кейін оған тұрарлық емес. Қазан айында ол қайта тірілгеннен кейін өтті . Таңғы сағат 5 шамасында көтерілді. Шекараға дейін метро 200 болды және тек 9; 10-да өтті. Сұмдық.
Тамаша өткізу пункті, тез тексеріліп, тез рәсімделеді. Мен болған ең жақсы көлік өткізу пункттерінің бірі. Қызметкерлер сыпайы және шекарадан өту ережелерін қол жетімді түрде түсіндіреді
Биылғы жылы 02.07.22 Қазақстан тарапынан Қырғызстанға өткізу пункті өте жылдам, шамамен 40 минут өтті. Олар көлікті сканерге жібермеді және көлікті екі жаққа да түсіруге мәжбүрлемеді. Ешкім шай-пай сұраған жоқ (орыс тіліндегі пара) және хамил емес. Төрт, өйткені олар бірінші кезекте емес, алдымен өздерінің, содан кейін ресейліктерді тексерді.
Қырғызстан жағына көшкен кезде біздің алдымызда жалюзи жауып, қандай да бір алдын-алу шаралары жарияланды (іс жүзінде біздің алдымызда бір әйел қатты жанжалдасып, менің ойымша, шекарашылар оған дәлелдеу үшін жай ғана пататся, бірақ бәрі зардап шекті және қатты ыстықта ұзақ күтуге тура келді). Олар тіпті су ұсынбады, бірақ балалар болды және қатты ыстық болды (кез-келген жерде су сатып алу мүмкін емес, өйткені бұл екі шекараның қиылысы...).
Анық, жылдам, мейірімді.Әдемі жабдықталған.Қысқасы-керемет!!! Шекаралық бақылау қызметкерлеріне жұмыстағы әдептілік, айқындық үшін көп рахмет..Келушілер үшін күту орындарын жабдықтау жақсы болар еді.
Ирина
12 қыркүйек 2023
ресейлік нөмірлері бар машинада шекарадан өту толық треш. жолаушылар 20 минут ішінде бөлек жүреді, содан кейін 2,5 сағат күтеді. жүргізуші өткен кезде. машинадан барлық заттарды алуға мәжбүр етіңіз. шексіз қорлау. ораза алдында қазақ және Қырғыз нөмірлері бар машиналар кезексіз көтеріледі. Ресей-Қазақстан шекарасы бір сағат ішінде өтті. мұнда бір жағынан, екінші жағынан, бұл толық бейберекетсіздік.
Өте нашар өткізу пункті!!!Сыбайлас жемқорлық өте дамыған, кейбір машиналар қазақстандық бензин-дизельді тасымалдайды.Шекарашылар өз үйлері сияқты ережелерді өздері белгілейді.Бұл жемқор пункт дәл 3 сағат,ал Қырғызстан 10 минут жүрді.Айырмашылық бар достар.Шекарашылар ақша табу немесе жұмыс істегісі келмейтіндер үшін арнайы кезек жасайды.
Қырғызстанда осындай мамандық бар - гэсэмщик, сондықтан бұл балалар бүкіл керуенмен ағымға еніп, ережелерге сәйкес жүруді шешкендердің кезегін кешіктіреді. Анархия. Жалпы, Қырғызстанда жүру тәсілі өте ерекше, олар бұрылыс сигналдарын қосуды ұмытып кетуі мүмкін, олар екі есе қатты жүре алады.
Нүктенің өзі заманауи. Бірақ вьезде полицияның жұмысын ұйымдастыру сыбайлас жемқорлық компонентін меңзейді-олар полицияның алдында 2 үздіксіз кездесуге барады және кірер алдында сына алады. Осылайша, ақша үшін тілек білдірушілер "тасымалданады". Полиция мұны қажет деп санайды. Жабайы
Егер теріс ұпай қою мүмкіндігі болса, мен оны қояр едім.
Барлығы өте баяу, тек бір терезе жұмыс істеді-мен көлікте болдым және бұл тозақ, және барлық уақытта қызметкерлер қандай да бір жағымсыз нәрсені тастағысы келетінін немесе олардың жұмысын жеделдету үшін бірдеңе ұсынылатынын күтетінін сезіну. Өте өкінішті....
Жолдан кейін бірден"аялдамаға тыйым салынады"белгісі бар. Кеденнен кейін сіз жолаушыларды алып кетуіңіз керек болса да, тоқтай алмайсыз. Әйтпесе, сізді тоқтата алмайтын жергілікті ержүрек жол полициясы сізді үлкен қуанышпен және қонақжайлылықпен қабылдайды... Орыс рублін қуана қабылдаңыз
Жаяу ұзақ емес, тез өтті, бірақ көлікпен өте ұзақ уақыт кеденнен өту керек, ал Қырғыз жол полициясы біздің нөмірлерімізді көре бастайды, көлікті тұрақта қалдырып, таксимен жүру оңайырақ, егер Бішкектің өзінде ол бұдан әрі жүрмесе
Алғаш рет шекарадан өтті. Әрине, ерекше. Бірақ жігіттер қалыпты болып шықты. Барлығы айтып, ұсынды . Тек Пандемиямен шатасулар. Ол жерде ашуланған апай отырды және ұзақ уақыт бойы ПТР-ны тексерді.
Осы тұста қазақ шекарашылары жиіркенішті.Барлық ережелерге сәйкес, өтуге негіз болған жоқ, рұқсат етілмейді.Бірақ екі сағаттан кейін олар негізді сызып,жіберіп алды.Әрине, ақша үшін және аз емес.олар өздерінен қызметші, ал өздері т...және сату.Бұл ковидте көптеген адамдар азаптайды.Олар ережелер ойлап, баблоны кесіп тастады.Олардың камералары да, бәрі де осындай әулиелер.Ковидке тесттер қабылданбайды, ол тәтесіне ақша берді, Алға, сау.Міне, осындай тармақ у.одский
Өте ұзақ және жалықтырады. Бастап қазақстандық тараптар да ресейліктерді рентгенге сілкіп жатыр. Қандай да бір зиянды жағдай. Ағайынды қазақтар, достар қиын уақытта арандатушылыққа бой алдырмаңыз қарапайым халық адам болып қала бер
Сайраннан шекараға дейін 3,5 сағат жүрді, бір адамға 5К төледі. Шекара тез өтті. Қырғыз тарапынан Яндекс шақырылып, жарты сағат ішінде Бішкекте пәтерде болды!
Қайта құрудан кейін шекарадан өту әлдеқайда ыңғайлы болды. Қазақстан жағында автомобильдер сауынының жақсы тұрағын жасадық. Мұны көптен бері жасау керек болды.
Ресей Федерациясының азаматтары Қырғызстаннан жіберілмейді. Олар қайтып оралуға және микроавтобустың немесе жүк көлігінің екінші жүргізушісі ретінде кіруге "Достық" кеңес береді. Бішкекке әуе билеті Алматыға қарағанда 5 есе арзан екенін бәрі біледі. Қырғызстан тарапынан жүргізуші бұл үшін 100 доллар алады . Ол бәрін дерлік шекарашыларға береді. Қазақтар бұл қулықты біледі және оны қолдана алады дейді . Қырғызстанның да бір бөлігі бар, бірақ онша маңызды емес.
Кеден - бұл Кеден, жақсы ештеңе жоқ. Бірақ соңғы уақытта, егер сіз жаяу жүрсеңіз, онда бұл тез, ал мен көлікпен соңғы рет жылдам жүрдім
I
IgoriꙂ
11 қыркүйек 2021
Бұл, әрине, 5 жыл бұрынғыға қарағанда жақсы болды.
Бірақ Қырғызстан мен Қазақстан арасындағы мұндай шекара не үшін қажет?
МЕН ТҮСІНЕМІН, жүк көлігі үшін, шағын көтерме саудагерлер үшін.
Бірақ неге Ыстықкөлге баратын турист шекарада толыққанды тексеруден өтеді?!
Еуропада мұндай шекаралар жоқ болса да, біз оларды тегіс жерде тұрғызамыз.
Туристер үшін "жасыл дәліз" сияқты жеңілдетілген режимді жасауға болады (кем дегенде туристер!) екі ел.
Орын бойынша-орындықтар, су, минималды тамақ, гигиеналық заттар және т. б. сатып алуға болатын дүкендер жоқ (мүлдем жоқ сияқты).
Шекарашылар мен кеденшілердің көзқарасы мейірімді болуы мүмкін, ал олар өздерін қорқынышты күзетшілер құрмауы керек, олар адамдарға көмектесуі керек, өйткені олар біздің салықтарымыздың есебінен жалақы төлейді.
Қорқынышты кеден қызметкерлері. Басқа ұлт өкілдеріне дөрекі қарау. 4 рет олар бүкіл машинаны тексерді, бірақ 1 рет болуы керек еді. Ыстықкөл қаласында өткізілген барлық демалысты бүлдірді.
Барлығы қол жетімді және түсінікті, кенеттен "дұрыс емес жерге"барамын деп қобалжымаңыз. Егер бұл сыпайы түрде түзетілсе. Осы өткел арқылы барлық жолмен бақытты болыңыз.
Ақша мен танысу үшін олар тексерусіз және кезексіз өтеді. Ондағы жігіттер, егер Ресейдің төлқұжаты болмаса, олар патрохтармен бірге жейтін еді. ТжКБ тексеру жолаушыларсыз жүргізіледі. Жолаушылар жаяу жүреді. Кезек тек ұрыларға байланысты.
Сіз жылу мен ыстықтан өлгіңіз келеді, содан кейін бұл жерде. Неліктен Киршиши шекарашылары тез қызмет етеді,бірақ олардың терезелері аз,бірақ бізде ақымақ, ең көбі 2-3 шекарашы отырады, содан кейін олар өте баяу жұмыс істейді.
Карантинге байланысты қазір адамдар жоқ, кезексіз өтуге болады. Бірақ қазақстандық тарап жай ғана бопсалаушылар!!! Олар бәрін маңызды емес деп санайды және барлық күштерімен саяжайға табанға мәжбүр етеді.