Jah Khalib стал самым популярным исполнителем в Казахстане

Интернет, 6 декабря 2018 года. Яндекс.Музыка выяснила, под какую музыку пользователи из Казахстана провели этот год, и назвала наиболее популярные треки.

В основном казахстанские пользователи Яндекс.Музыки слушают англоязычных исполнителей. Среди направлений казахстанцы чаще отдают предпочтение хип-хопу и поп-музыке. Абсолютным хитом года стал трек «Медина» алматинца Jah Khalib. А вот хит «Цвет настроения синий» казахстанцам не “зашёл”.

Топ-10 треков 2018 года в Казахстане:

1. Jah Khalib — Медина
2. Dynoro, Gigi D'Agostino — In My Mind
3. Sia, David Guetta — Flames
4. MATRANG — Медуза
5. LOBODA — SuperSTAR
6. Clean Bandit, Demi Lovato — Solo
7. Calvin Harris, Dua Lipa — One Kiss
8. MARUV — Black Water
9. Camila Cabello, Young Thug — Havana
10. Монеточка — Каждый раз

Послушать плейлист

Более того, Jah Khalib, один из лучших битмейкеров и продюсеров казахстанского и российского хип-хопа, возглавил и список самых популярных исполнителей в Казахстане. Интересный факт: согласно последнему исследованию Яндекс.Музыки самые типичные слова для его лирики — «детка, неземной, нежный, нереальный, скромно и солнечный». Неудивительно, что такие тексты находят отклик в сердцах людей не только в Казахстане, но и за его пределами.

Открытием года можно назвать российского исполнителя Алана Хадзагарова, известного под псевдонимом MATRANG. Его трек «Медуза» долго был в верхних строчках чарта. Среди англоязычных групп первенство второй год подряд остается за Imagine Dragons. Из певиц больше всего слушают австралийку Sia.

Jah Khalib — казахстанский исполнитель года
Imagine Dragons — группа года
Sia — исполнительница года на иностранном языке
LOBODA — исполнительница года на русском языке
Calvin Harris — исполнитель года иностранном языке
Егор Крид — исполнитель года на русском языке
MATRANG — прорыв года

Среди групп, певцов и певиц, поющих на русском языке, любимцами пользователей оказались, соответственно, Егор Крид и LOBODA. А лучший танцевальный трек написали Dynoro, Gigi D'Agostino — In My Mind.

При подсчёте учитывались данные о треках и альбомах, вышедших в 2018 году, и об их прослушиваниях на Яндекс.Музыке с января по ноябрь 2018 года.

-------------

Jah Khalib Қазақстандағы ең танымал орындаушы болды

Интернет, 6 желтоқсан 2018 жыл. Яндекс.Музыка Қазақстанның пайдаланушылары осы жылы қандай музыка тыңдағанын анықтап, ең танымал әндерді атады.

Көбінде Яндекс.Музыканың қазақстандық пайдаланушылары ағылшын тілді орындаушыларды тыңдайтын болып шықты. Музыкалық бағыттардың ішінен қазақстандықтар көбінесе хип-хоп пен поп-музыканы ұнатады екен. Жылдың ең үздік хиті сөзсіз алматылық әнші Jah Khalib-тің «Медина» әні болды. «Цвет настроения синий» хиті қазақстандықтар арасында аса танымалдылыққа ие бола алмады.

Қазақстанда 2018-ші жылы танымал болған топ-10 әндер тізімі

1. Jah Khalib — Медина
2. Dynoro, Gigi D'Agostino — In My Mind
3. Sia, David Guetta — Flames
4. MATRANG — Медуза
5. LOBODA — SuperSTAR
6. Clean Bandit, Demi Lovato — Solo
7. Calvin Harris, Dua Lipa — One Kiss
8. MARUV — Black Water
9. Camila Cabello, Young Thug — Havana
10. Монеточка — Каждый раз

Плейлистті осында тыңдауға болады

Одан басқа, қазақстандық және ресейлік хип-хоптың ең үздік битмейкер және продюсерлерінің бірі Jah Khalib Қазақстандағы ең танымал орындаушылар тізімінде де бірінші орынды иеленді. Қызықтыратын дерек - Яндекс.Музыканың соңғы зерттеуі бойынша, музыкант әндерде қолданатын әдетіндегі сәздер ол «детка», «неземной», «нежный», «нереальный», «скромно» және «солнечный» сөздері болып шықты. Осындай мәтіндер тек қазақстандықтардың жүректеріне жетіп қана қоймай, басқа елдердің тыңдаушыларына да жылы екені таң қалдыратын жәйт емес.

Жылдың ашылуы деп MATRANG лақап атымен танымал ресейлік орындаушы Алан Хадзагаровты атауға болады. Оның «Медуза» әні чарттың алдыңғы орындарынан көп уақыт бойы түспеді. Ағылшын тілді топтардың арасынан бірінші орынды екі жыл бойы Imagine Dragons бермей жүр. Әйел әншілердің арасынан қазақстандық пайдаланушылар барлығынан көп австралиялық Sia-ны тыңдайды.

Jah Khalib — қазақстандық жылдың үздік орындаушысы
Imagine Dragons — жылдың үздік тобы
Sia — шетел тіліндегі жылдың үздік әйел орындаушысы
LOBODA — орыс тіліндегі жылдың үздік әйел орындаушысы
Calvin Harris — шетел тіліндегі жылдың үздік ер орындаушысы
Егор Крид — орыс тіліндегі жылдың үздік ер орындаушысы
MATRANG — жылдың ашылуы

Орыс тіліндегі топтар және орындаушылар арасында айтарлықтай пайдаланушылардың сүйіктілері Егор Крид және LOBODA болды. Ал ең үздік би әні болып Dynoro, Gigi D'Agostino — In My Mind танылды.

Жыл қорытындыларын шығару кезінде Яндекс.Музыкада 2018-ші жылы қаңтар мен қараша айлары аралығында тыңдалған 2018-ші жылы шыққан әндер мен альбомдар ескерілді.

Компания «Яндекс»
Сергей Тихонов, +7 916 092 3330